Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

RÉV

Remény. Élet. Változás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Caritas Junior alakult Mezőnyárádon

A Borsod-Abaaúj-Zemplén megyei településen Árvai Ferenc, az egri Főegyházmegyei Karitász Központ igazgatója november 22-én szentmise keretében tizenhat gyermeket avatott fel ifjú karitásztagnak.

Mezőnyárádon néhány hónapja született meg az elhatározás, hogy a gyermekek rendszeresen találkozva, közösséggé formálódva alakítsák meg a Caritas Junior csoportot. Minden jelentkezett gyermek teljesítette a próbaként kapott feladatot, és így eljutottak a felavatáshoz, amely emlékezetessé vált mindnyájuk számára.

A szervezet feladata, hogy megtanítsa a gyerekeknek, hogy a keresztény ember nem önmagáért él, az életünknek nem lehet egyetlen célja, hogy mi magunk boldogok legyünk. A Caritas Junior szeretné elvezetni a gyerekeket arra a tapasztalatra, amit Szent Erzsébettől tanultunk: ha boldogok akartok lenni, tegyetek boldoggá másokat.

A szervezők fontosnak tartják, hogy a karitatív munkát már gyermekkorban megszerettessék azokkal, akik szívesen segítenek. Remélhetőleg azok a fiatalok, akik megtalálják helyüket az iskolai karitászcsoportban, felnőttként is aktívan tevékenykednek majd a Katolikus Karitászban.

Forrás: Magyar Kurír

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008