Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

RÉV

Remény. Élet. Változás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Egymillió csillag lobbant fel Győrben

December 3-án, Győrben indult útjára a Karitász Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű egyhetes szolidaritási akció.

A győri Széchenyi téren került sor a Katolikus Karitász idei „Tárjátok ki szíveteket” programsorozat kiemelt eseményére, az „Egymillió csillag a szegényekért” akciójának országos megnyitójára december 3-án, advent első vasárnapján. Az eseményt Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, valamint Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója nyitotta meg.

Veres András püspök atya megnyitójában azok felé irányította a hallgatóság figyelmét, akik talán maguk előtt is szégyelik, hogy szükséget szenvednek. A Karitász feladata, hogy elérje ezeket a „szemérmes szegényeket” Kiemelte, a segítő szolgálat lényege a személyes kapcsolat, és buzdította a jelenlévőket, gyújtsanak egy gyertyát a szegényeként.

Écsy Gábor atya röviden felidézte az „Egymillió csillag” akció történetét, mely 1998-ban Franciaországból indult, s ma már 15 ország vesz részt benne évről évre Hazánk hét évvel ezelőtt csatlakozott a programhoz, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy vannak nálunk sokkal szegényebb emberek, akiknek napi megélhetési gondjaik vannak. Gábor atya kiemelte: figyeljünk rájuk, segítsünk rajtuk. Az idei országos akcióban a Katolikus Karitász 11 egyházmegyei szervezete vesz részt, így a következő hetekben az ország több, mint 130 településén gyúlnak ki a szeretet lángját szimbolizáló mécsesek.


A Széchenyi téren rövid műsorral, közös gyertyagyújtással és adománygyűjtéssel indította útjára a Katolikus Karitász az országos akciót: a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének egyik tagja vidám táncos műsorral, a Liszt Ferenc Zeneiskola gyermekkórusa adventi énekekkel lépett fel a színpadon.

Az adományozásra szánt 2500 db mécsest a Győri Egyházmegyei Karitász megváltozott munkaképességű foglalkoztatottjai készítették. Az ünnepi műsor végén volt lehetőség az adományozásra, melyet egy-egy adventi mécsessel és 2018-as Karitász-naptárral köszöntek meg a szervezők.

Földvári Gabriella (GyőrPlusz) / Győri Egyházmegyei Karitász

Fotó: Marcali Gábor / Győri Egyházmegyei Karitász

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


Kapcsolódó anyagok

© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008