Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

RÉV

Remény. Élet. Változás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Gyertyánligetre látogatott a Karitász Mikulása

Több mint száz gyermek kapott ajándékcsomagot Gyertyánligeten.


A gyerekek Mikulás ünnepsége egybecseng Szent Miklós üzenetével; törődjünk azzal, aki nehézhelyzetben van, vigyünk neki ajándékot és szerezzünk örömet. Szeretet, jócselekedet, ajándék, öröm – ismételte Écsy Gábor atya a műsorban leggyakrabban elhangzó szavakat. Ez advent üzenete is, mondta a Katolikus Karitász országos igazgatója a kárpátaljai Gyertyánligeten az óvodások és a vasárnapi iskolások műsora után. A szórványtelepülésen a Karitász és a Via et Vita Nagycsaládos Egyesület szervezésében több mint száz gyermek kapott ajándékot, köztük az óvodások személyre szólót: csizmát és pulóvert.

A szórványban élők is fontosak számunkra, fogalmazta meg a nagycsaládos egyesület ajándékkészítő tagjainak és támogatóinak üzenetét Csibi Tamás az egyesület alelnöke, aki az ünnepségen arról is beszélt, hogy nagy jelentősége van az ünnepi összejöveteleknek, mert ilyen alkalmakon honfitársaink közösségben élik meg magyarságukat, mi pedig odafigyelésünkkel, ajándékainkkal a nemzethez tartozásukat is erősíthetjük.

A Katolikus Karitász és a Via et Vita Nagycsaládos Egyesület idén már harmadik alkalommal látogatott Gyertyánligetre, előző alkalommal szeptember végén, a Karitász orvoscsoportja kíséretében, amikor az önkéntesek közel száz, helyi kisgyermek egészségügyi szűrését végezték el.

            

Katolikus Karitász

Képek: Vermes Tibor

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008