Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

RÉV

Remény. Élet. Változás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Gyógyászati segédeszközök a Tevától

Nagyértékű gyógyászati segédeszközöket adományozott a Teva Gyógyszergyár Zrt. a Katolikus Karitásznak.

Jelentős mennyiségű és értékű gyógyászati segédeszközt - többek között elektromos mopedeket, kerekesszékeket, általános célú női és férfi lábbeliket és babaápolási terméket adományozott a Teva Gyógyszergyár Zrt. a Katolikus Karitásznak, amelyet a következő hetekben juttat majd el a rászorulókhoz a segélyszervezet.

Az Katolikus Karitász az adományozás minden szükséges jogi és technikai feltételének eleget tesz, biztosítva a gyógyászati segédeszközök felhasználásának szakmai feltételeit, továbbá a felhasználás ellenőrzését, megfelelve ezáltal a gyógyászati segédeszközök adományozásáról szóló törvényi szabályozásnak.

„A hazai piac egyik vezető gyógyszergyártó- és forgalmazó nagyvállalataként célunk, hogy lehetővé tegyük a betegek számára a gyógyulást és jobb életminőség elérését. Szeretnénk, ha munkánkkal értéket teremtve minden nap hozzátehetnénk az emberek jólétéhez. Fontosnak tartjuk, hogy törődjünk a betegekkel, az őket ápolókkal, valamint a velünk kapcsolatban álló közösségekkel, mely célkitűzésünknek egyik fontos mérföldköve a gyógyászati segédeszközök adományozása” – nyilatkozta Tóth Xénia, a Teva Gyógyszergyár Zrt. kommunikációs vezetője.

A Katolikus Karitász országos központja az egyházmegyei (regionális) központokkal együttműködésben az önkéntesek segítségével keresi meg azokat a rászorulókat, akik számára az adományok nagy segítséget jelentenek. Ezt a Karitász országos önkéntes hálózata teszi lehetővé, hisz önkénteseink saját településeiken jól ismerik a rászorulókat, azok családi körülményeit és mindennapi problémáit, így a segítség azokhoz tud eljutni, akik valóban rászorulnak az adott támogatásra.

Az adományokat minden esetben tételesen felmérik a Karitász munkatársai, így az átadáskor már használatba is vehetik azokat a támogatottak.

Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója elmondta: „Nagy örömmel köszönjük meg a felajánlott eszközöket, amelyekből több száz nehéz helyzetben élő, mozgásában korlátozott személynek tudunk segíteni. Számukra – egy elektromos moped például – lehetővé teszi, hogy elhagyják lakásukat, önállóan tudjanak ügyeket intézni vagy épp a napi bevásárlást elintézni. Ugyanígy nagy segítséget jelentenek azok a gyógylábbelik, amelyek sok idős embernek teszik könnyebbé a mindennapokat.

* * * 

A Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (a New- York-i és Tel-Avivi tőzsdén: TEVA) világszerte vezető szerepet tölt be a generikus gyógyszerek piacán, innovatív egészségügyi megoldásokat kínálva többek között olyan terápiás területeken, mint a központi idegrendszer zavarai, a fájdalom innovatív kezelése, valamint a különböző légzőszervi megbetegedések. Kiváló minőségű generikus gyógyszereket gyárt szinte minden terápiás területen azért, hogy magas szinten elégítse ki a betegek igényeit. Jelen van a generikus és az originális vényköteles, illetve vény nélküli gyógyszerek piacán, a gyógyszer- és a hatóanyaggyártás területén is, építve évszázados örökségére. Integrált kutatás-fejlesztésért felelős központokkal, kimagasló gyártási kapacitással és globális infrastruktúrával rendelkezik. Tevékenysége során a társadalomért és a környezetért felelős módon cselekszik. A vállalat központja Izraelben található, kereskedelmi, gyártási és kutatás-fejlesztési központjaiban a vállalat világszerte összesen 45,000 munkatársat alkalmaz. A Teva elkötelezett abban, hogy nap, mint nap jobbá tegye betegek millióinak életét. További információért látogasson a www.tevapharm.com oldalra.

Magyarországon a Teva 25 éve van jelen és a hazai gyógyszerpiac egyik vezető vállalata, mely 2017-ben a legtöbb doboz gyógyszert forgalmazta. A vállalat eddig több mint 230 milliárd forintot ruházott be a hazai piacon, neve pedig összeforrt a minőségi, megfizethető áru készítményekkel és széles termékportfolióval, mely termékek többek között a szív, és- érrendszeri, az emésztőszervi, az urológiai, és az onkológiai betegségek kezelésében nyújtanak segítséget. Emellett az egészség megőrzésében jelentős szerepet játszó vitaminjainak és étrend-kiegészítőinek, a fogápolás,- és babaápolási termékeinek is évek óta bizalmat szavaznak a vásárlók.

A Teva debreceni, sajóbábonyi és budapesti telephelyein a kutatás-fejlesztési tevékenységtől az alapanyag-gyártáson, kész gyógyszergyártáson és törzskönyvezésen keresztül promócióig, marketingig és értékesítésig számos tevékenység folyik. A Teva magyarországi gyártóüzemeiből európai, amerikai és más piacokra is exportál, ezzel munkát adva több mint 2000 hazai munkavállalónak.

TEVAgy a Hős!
A Teva magyarországi egészségnevelési programja a Magyar Kardiológusok Társaságának szakmai felügyeletével jött létre. A TEVAgy a Hős! program küldetése, hogy az újraélesztés módszerének széles körben történő oktatásával bárkiből életmentő hős válhasson. Az 5 lépéses módszer a világon egyedüliként biztosítja zene, illetve egy felfújható gumilabda segítségével az otthoni gyakorlás lehetőségét. Részletek és tréninganyagok a www.tevagyahos.hu oldalon találhatóak.

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008