Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

RÉV

Remény. Élet. Változás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Iskolakezdés Kárpátalján a Karitásszal

Aknaszlatinán 40, egész Kárpátalján 370 iskolát kezdő kisdiákot támogatott a Katolikus Karitász iskolatáskával, tolltartóval, vízfestékkel, gyurmával és egyéb készségfejlesztő eszközzel. Az adományok 11 településre jutottak el Beregszásztól Técsőn és Aknaszlatinán át Kőrösmezőig.

A Karitász kárpátaljai önkéntesei egy felmérés nyomán választották ki azokat a családokat és gyermekeket, akik számára legnehezebb az iskolakezdés.

A magyar kormány segítségével felújított Aknaszlatinai Bolyai János Középiskolában az ajándékok átadásakor Écsy Gábor atya, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta, hogy a segélyszervezet nagy hangsúlyt fektet a nehéz helyzetben lévő családok gyermekeinek támogatására, mert bármelyik gyermekből lehet a magyar közösséget szervező tanító, tudós, író vagy mesterember és nem szabad, hogy a család szűkös helyzete esetleg ettől a lehetőségtől fossza meg a gyermeket.

A Karitász igazgatója kiemelte, a segélyszervezet az 1991-ben történő újjáalakulása óta minden évben támogatta a nehézhelyzetben lévő családok gyermekeinek tanévkezdését és a jószándékú névtelen támogatóknak köszönhetően évente mind több gyermeket sikerül valódi segítséget jelentő ajándékkal támogatni. Idén már több mint 5000 családnak tudták könnyebbé tenni az iskolakezdést a Kárpát-medencében a „Legyen öröm az iskolakezdés” elnevezésű összefogás keretében. A segélyakciót szeptember 15-ig lehet támogatni, amelyet a 1356-os adományvonal hívásával, vagy a www.karitasz.hu oldalon online adományozással is meg lehet tenni.

Benedek Imre, az Aknaszlatinai Bolyai János Középiskola igazgatója azt emelte ki, hogy komoly anyagi segítség a családok számára a Katolikus Karitász ajándéka, de sokat jelent annak üzenete, hogy a szórványban élő magyarokra is odafigyel és segíti őket az anyaország.

Katolikus Karitász

Képek: Vermes Tibor

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


Kapcsolódó anyagok

© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008