Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

RÉV

Remény. Élet. Változás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Megkezdődött a nagyböjti élelmiszeradományok átadása

Megkezdődött a Katolikus Karitász 2018-as nagyböjti, „Tartós szeretet” elnevezésű akciójában összegyűlt adományok szétosztása. Spányi Antal püspök, a Karitász elnöke


Megkezdődött a Katolikus Karitász 2018-as nagyböjti, „Tartós szeretet” elnevezésű akciójában összegyűlt adományok szétosztása. Spányi Antal püspök, a Karitász elnöke a székesfehérvári adományátadón köszönte meg az Országos Központ, az egyházmegyei központok és a plébániai karitászcsoportok munkáját. Köszönetét fejezte ki a nagyszámú adományozónak, akik a hazánk templomaiban meghirdetett nagyböjti élelmiszergyűjtésre felajánlásaikkal nagylelkűen reagáltak.

Az országos akció idén is rekordot döntött, a Karitász Központba beérkezett adatok alapján mintegy 200 tonna élelmiszer gyűlt össze a plébániákon. Ebből mintegy 27-28 ezer családnak és rászorulónak állítottak össze az önkéntes munkatársak csomagokat, amelyeknek megkezdték a kiszállítását és átadását az erre kijelölt helyeken. A székesfehérvári egyházmegyében 12 ezer kiló tartósélelmiszert oszthatnak szét a karitászmunkatársak, mintegy 3 ezer rászorulónak.

Spányi Antal püspök az adományok átvételére a székesfehérvári Prohászka emléktemplomba érkező családoknak, a helyi plébániai karitászcsoport által összeállított, tartósélelmiszer csomagokat adta át. Elmondta, ez az akció Isten szeretetének egy másik emberen keresztül történő megtapasztalása, amely mindig is nagyon fontos volt a keresztény közösségekben. Az osztások folyamatosan zajlanak, hogy még húsvét előtt megkapják a segítséget a családok.

A püspök áldott húsvéti ünnepeket kívánt a megjelenteknek, és áldást kért az életükre. Végül felhívta a figyelmet arra, hogy a karitász adományvonala továbbra is él. A 1356-os szám felhívása 500,- forint támogatást jelent a rászorulóknak.

Székesfehérvári Egyházmegye

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008