Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

RÉV

Remény. Élet. Változás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Családi napok a Révben

A RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat két családi napot szervezett novemberben.

November 8-án az ünnepek állt a nap középpontjában. Az egész napot átívelő program Deák Nóra vezetésével a Rév Nappali Ellátó Részlegében kezdődött, ahol a csoportokben beszélgettek a különleges napokról, ünnepekről a család életében, hogyan készülünk fel ezekre az eseményekre, hogyan éljük meg ezeket.

A beszélgetést követően egy sportos vetélkedőben vehettek részt a családok, a Hódos Tamás Tollaslabda Csarnokban. A program során a részt vevők egymásra odafigyelve tölthettek el szeretteikkel közösen egy napot. 

November 22-én a több mint negyvenen gyűltek össze  Havanna lakótelepi Szent László plébánián. A családi nap célkitűzése volt: családjaink erőforrásainak áttekintése - fókuszban az apaság, mint erőforrás -, valamint a függőségek, a szenvedélybetegség-megelőzés vonatkozásában.

A nap folyamán Márton Andrea és Kovács Péter vezetésével tematikus beszélgetésekben és külön csoportokban („apaműhely” és „anyaműhely”) tekintették át a következő kérdésköröket:

  • a függőség felismerés, megelőzése
  • a prevenció gyakorlati lehetőségei
  • családunk konkrét erőforrásai, tekintettel a megelőzésre
  • az apaság ma, mint erőforrás
  • nevelés folyamata
  • kiskamasz, kamasz kor nehézségei, örömei,

A tartalmas beszélgetések és tapasztalatcserék közben a gyerekek - összesen 27-en - a plébániai fiatalok közreműködésével kézműves és egyéb kreatív foglalkozásokon vettek részt, ahol szép alkotások születtek. 

 

 

A családi napok megvalósulását az EMMI támogatta, pályázati azonosító: CSP-KÖZG-14-16068.

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


Kapcsolódó anyagok

© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008