Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

RÉV

Remény. Élet. Változás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Drogprevenció Újbudán

Tudatos Szülő, Tiszta Gyermek – Droprevenció Újbudán címmel formabontó rendezvénysorozat indul a drog önsorsrontó hatásairól a család, a szülők felvilágosult tudatos viselkedéséről a gyermekük szerhasználatának megelőzése érdekében.

A programsorozat a drogprevención belül hiánypótló, amely szerint a szerhasználatot következménynek tekintjük, alkalmazásának oka pedig sok esetben a család nem megfelelő működésében keresendő. A formabontó, újszerű rendezvénysorozat célja, hogy a gyermeket nevelő családok körében a szerhasználattal összefüggő specifikus ismereteket adjon át, ezzel is fejlesztve a szülői készségeket, erősítve a családi rendszert.

Az érdeklődők a rendezvénysorozat nyitó előadásán, február 22-én Dr. Zacher Gábor toxikológus előadását hallgathatják meg a 2017 évi droghelyzetről, a szülők felelősségéről, a példamutatásuk fontosságáról.

A Szülők Háza által szervezett következő rendezvényen szó lesz arról, hogy a szülők gyermekük születésétől fogva hogyan csökkenthetik a negatív függés kockázatát, miként ismerhetik fel a rossz tendenciákat, a negatív függés jeleit. Egyúttal megismerhetik a szakmai segítő szervezeteket.

A szenvedélybetegség soha nem csak az egyént, a függőt érinti, hanem hatással van a családtagokkal való kapcsolatra, a munkavégzésre, a társadalmi életben való részvételre is.

Átfogó szemlélet keretében ismerhetik, meg ezt a folyamatot az érdeklődők a Katolikus Karitász Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat munkatársai által.

Szó lesz arról, bizony bátran szembe kell nézni a szülőknek a szerhasználat témájával. A Családbarát Akadémia rendezvényén a szakemberek a várható kérdésekre készítik fel a szülőket, támogatva őket a probléma korai felismerésben.

A Rendőrkapitányság munkatársai pedig betekintést nyújtanak a szülőknek a rendőrség által végzett munkába a szerhasználattal összefüggésben. Szakembereik a szülőkre partnerként tekintenek, így közösen szeretnének harcolni a droghasználat ellen.

A rendezvénysorozat végén, az Önkormányzat májusi Gyermek napján, az elmaradt szülői kérdésekre kaphatnak választ azok, akik szeretnének találkozni a rendezvénysorozat szakembereivel.

A program részleteit a klasszikusan drogprevenciót megvalósító rendőrkapitányság munkatársai mellett, olyan szervezetek szakemberei dolgozták ki, akik tapasztalataikkal, tudásukkal ezen a területen is eredményesen segítik a családokat. Így Újbuda Önkormányzata együtt dolgozik a program megvalósításán a Szülők Háza Újbuda Bölcsője Családi Központ és Játszóházzal, a Katolikus Karitász Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálattal, a Családbarát Akadémiával és a BRFK Újbudai Rendőrkapitánysággal.

Az egymással együttműködő szervezetek a droghasználat problémakörének, a függőség kialakulásának különböző területeit fedik le, ráláthatnak az oda vezető utakra, jelenségekre és a maguk szakterületén kezelni is tudják azt. Az erőforrásaik összekapcsolása, pedig várhatóan sikeresebbé teszi a közös munkát, elősegítve azt, hogy minél kevesebb családot érintsen közvetlenül a szerhasználat és az ezekből származó károk. A szervezők a rendezvénysorozat során 6 alkalommal várják majd a szülőket, családokat a különböző előadásokra, interaktív programokra.

 rendezvénysorozaton való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.
Jelentkezni itt lehet: www.csaladbarat.ujbuda.hu/drogprevencio

Az esemény facebook oldala: www.facebook.com/drogprevencioujbudan

Az esemény családbarát, így a szervezők a rendezvény idejére játszósarokkal várják a kicsiket. Emellett a rendezvény fogyatékos-barát is. Így az akadálymentes helyszíneken az infókommunikációs akadálymentesítésben a Híd Jelnyelvi Tolmácsszolgálat jeltolmácsai biztosítják a hallássérült vendégek számára a hangzó szöveg megértését.

További információ:
csaladbarat@ujbuda.hu

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


Kapcsolódó anyagok

© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008