Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

RÉV

Remény. Élet. Változás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Elismerést kapott a RÉV Szolgálat vezetője

Budapest XI. kerületének Önkormányzata a Szociális Munka Napján elismerésben részesítette Márton Andreát, a Karitász RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatának intézményvezetőjét.

Ezen a napon országszerte azokról emlékeznek meg, akik elkötelezve hivatásuknak nap mint nap bajbajutott embereken és rászorulókon segítenek.

Molnár László alpolgármester beszédében arról beszélt, sok esetben az a paradox helyzet áll elő, hogy maga a szociális munkás szorulna szociális segítségre, hiszen nagyon alulfizetett szakmában dolgoznak. Ezért erkölcsi és anyagi téren is igyekszünk javítani a helyzetükön - mondta a polgármester.

Márton Andrea, szociológus, szakvizsgázott szociálismunkás és csoportterapeutaként, már 1998 óta dolgozik a szenvedélybetegek alacsonyküszöbű ellátásában. 2000. január 1-től folyamatosan a Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat intézményvezetője.

Több drogprevenciós konferenciát, rendezvényt és szakmai tanácskozást kezdeményezett és szervezett meg a XI. kerületi önkormányzattal közösen. Ezekkel a programokkal az volt a célja, hogy a kerületi drogprevencióban tevékenykedő szervezetek megismerkedjenek egymással és létrejöhessenek a helyi Kábítószer Egyeztető Fórumok.

A XI. kerületi Önkormányzat 2003-ban az Újbuda 11 Kht.-t bízta meg a KEF konkrét és nevesített létrehozásában, melybe a Márton Andrea által vezetett Rév Szolgálatot is meghívták, mint alapítót. Azóta rendszeresen részt vesz Szolgálatunk vezetőjeként és szakmai munkatársként a KEF üléseken, beszámol a munkájáról, együttműködik a kerületi projektekben és képviseli az Újbuda-i KEF-et az országos regionális és egyéb szakmai rendezvényeken.

Számos publikációja jelent meg, ezek közül talán a legfontosabb a 2007. májusában megjelent kutatása: „Szenvedélybeteg ellátása másképp” címmel.

Márton Andrea folyamatosan és aktívan azon dolgozik, hogy a Katolikus Karitász Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat együttműködései fennmaradjanak és erősödjenek.

Munkáját lelkiismeretesen és legjobb szaktudása szerint végzi!

Az elismeréshez szeretettel gratulálunk!

 

Képek: Stelli Enikő

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


Kapcsolódó anyagok

© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008