Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

RÉV

Remény. Élet. Változás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Élj tisztán! - Drogellenes családi nap a Margitszigeten

Június 26-án egész napos közösségi rendezvénynek ad helyet a Szabad Tér Színház. Az Élj tisztán! szlogen jegyében egész nap ingyenes programokkal várják az érdeklődőket. A programok egyik szervezője a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat!

A kábítószer ellenes küzdelem nemzetközi napját 1988. június 26. óta évente ezen a napon tartják meg világszerte, melyhez a Margitszigeti Szabadtéri Színpad első alkalommal csatlakozik egy nagyszabású koncerttel. A 20 órakor kezdődő gálán olyan hazai sztárok lépnek fel, mint Radics Gigi, Csemer Boglárka BOGGIE, Oláh Gergő, ByeAlex, Kocsis Tibor, Heinz Gábor Biga, a Margaret Island, a Group’N’Swing és a Pankastic!. Az est külföldi sztárvendége a kétszeres Grammy-díjas jazzbőgős, Ron Carter és quartetje. A formáció elsősorban a halhatatlan trombitás, Miles Davis dalainak feldolgozását játssza a budapesti közönségnek. A nyolcvanadik életévéhez közeledő jazz-legenda először lép fel a Margitszigeten.

Június 26-án, pénteken 11 órától 20 óráig családi, közösségi programokkal várják az érdeklődőket a Margitszigeti Víztorony udvarán. A Katolikus Karitász Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálata és a Magyar Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Missziója, melyek egész évben segítik az addiktív problémával küzdőket és családjaikat, információs anyagokkal is jelen lesznek, továbbá munkatársaik ismeretterjesztő beszélgetéseket szerveznek felépült betegekkel, orvosokkal és segítőkkel, valamint lehetőséget biztosítanak a személyes konzultációra is.

A Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat különböző játékos programokkal – beszélgető sarokkal, információk a drogokról, függőségekről, drog-totóval, ügyességi játékokkal, szórólapokkal, kiadványokkal – várja a résztvevőket.

A margitszigeti drogellenes nap családi programjai ingyenesek, az esti koncertre helyre szóló jegyek előzetes regisztrációt követően válthatók 500 Ft-ért.

Bővebb információ: www.szabadter.hu

A rendezvény Facebook oldala

* * *

Ezen a napon a világ számos pontján megemlékezéseket, közösségi eseményeket, koncerteket szerveznek ismert közéleti személyiségek és sztárok közreműködésével, melyek célja a szenvedélybetegségek elleni küzdelem, illetve az ENSZ 1987-es határozatának értelmében az illegális kábítószer-fogyasztás csökkentése. A világnaphoz hazánk 1997-ben csatlakozott.

A Katolikus Karitász Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat országos hálózata (Budapest, Szombathely, Székesfehérvár, Eger, Kecskemét, Szekszárd, Debrecen, Győr) több mint két évtizede, 1994. óta segíti a az addiktív problémával küzdőket és hozzátartozóikat, családjaikat, és nem csak a kábítószer-ellenes világnapon, hanem az év,évek,, évtizedek folyamán napról-napra.

A Rév Szolgálat a Kábítószer-ellenes Világnaphoz kapcsolódva 8-15 óra között várja a klienseket, hozzátartozóikat és az érdeklődőket két intézményében is: XI. kerület Bartók Béla út 96, és Csóka utca 5.

Érdeklődni lehet:
telefonon: 06-1-466-44-55
e-mailben:caritas.revbp@mail.datnet.hu

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


Kapcsolódó anyagok

© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008