Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

RÉV

Remény. Élet. Változás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Miniszteri elismerés a Rév munkatársának

Június 26-án, a Kábtószer-ellenes Világnapon miniszteri elisemrő oklevelet vehetett át Kovács Péter, a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat munkatársa.

Az Egyesült Nemzetek Szövetségének közgyűlése 1988-ban június 26-át kábítószer-ellenes világnappá nyilvánította. Az idei világnap üzenete ez volt: „Fejlődjünk – az életben, a közösségeinkben, személyiségünkben – kábítószerek nélkül.

Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Balog Zoltán miniszter megbízásából két Elige Vitam-díjat (Válaszd az életet), valamint nyolc Miniszteri elismerő oklevelet adott át a világnapon.

Czibere Károly beszédében elmondta, a díjazottak munkája bizonyítja, hogy van remény, hiszen a függés kezelhető, van gyógyulás a kábítószerfüggők számára. A kábítószerhasználat megelőzhető, a kormány drogstratégiájának fontos célja, hogy megerősítse azokat, akik soha nem próbálták ki a drogot; elérni, segíteni azokat, akik kipróbálták, hogy soha többé ne használják. Továbbá nyilvánvalóvá teszi a kormány drogellenes politikája, hogy aki terjeszti a kábítószert, azt a rendőrség elkapja és bünteti.

Az államtitkár bejelentette, hogy az Emberi Erőforrások Operatív Program lesz a következő évben a fő forrása a drogellenes programoknak, amelyek szorosan kapcsolódnak majd a stratégia cselekvési tervéhez. E feladatok megvalósítására jelentős forrásokat tervezünk erre az évre és 2016-ra is. A Kormány májusban további egy milliárd forint összegű támogatással meghosszabbította azt az év végéig.

Az államtitkár beszéde után szakami elismerő kitüntetéseket adott át.

Miniszteri elismerő oklevellél tüntette ki többek között Kovács Pétert, segélyszervezetünk RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat terápiás munkatársát.

Munkatársunknak szeretettel gratulálunk a kitüntetéshez, további munkájára is Isten áldását kérjük!

Forrás: EMMI

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


Kapcsolódó anyagok

© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008