Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

RÉV

Remény. Élet. Változás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Székesfehérvári RÉV a nyári táborokban

A székesfehérvári RÉV Szolgálat Fehérvárcsurgón a különösen veszélyeztetett nehéz sorsú, állami gondozásban nevelkedő gyerekek és fiatalok táborában tartott programokat.

Országszerte számos helyen zajlanak nyári táborok, amelyek közt vannak bentlakásos, napközis, tematikus, például kézműves vagy önfejlesztő táborok. Sokféle szervezésben tölthetik a nyári szünidőt a gyermekek vagy fiatalok, legtöbbször egyhetes táborokban. A Katolikus Karitász és intézményeinek önkéntesei, a RÉV Szenvedélybeteg Ambulancia munkatársai is sok táborban megjelennek, és színes programot állítanak össze nemcsak kirándulással, játékos vetélkedőkkel, hanem ismeretterjesztéssel is.

A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász által fenntartott RÉV munkatársai legtöbbször nehéz helyzetben élő gyermekek közé mennek. Segítenek abban, hogy a fiatalok elkerülhessék azokat a csapdákat, amelyek bármilyen függőséghez vezethetnek, és felkészítsék őket az egészséges és harmonikus felnőtté válásra.

Fehérvárcsurgóra, a Kaszap István Katolikus Ifjúsági és Szabadidőközpontba a Lurkó Gyermekvédelmi Egyesület hívta a fehérvári RÉV-eseket. Ők ugyanis a különösen veszélyeztetett nehéz sorsú, állami gondozásban nevelkedő gyerekek és fiatalok életminőségének javításán dolgoznak. A különböző fejlesztő programokkal, a lakás- és gyermekotthonokból nagykorúságuk miatt kikerülők önállóvá válását próbálják elősegíteni.

Farnas István a székesfehérvári RÉV ambulancia vezetője szerint a nyaralás és kikapcsolódás alatt is nagyon nyitottak a fiatalok arra, hogy az őket fenyegető veszélyekről, függőségekről beszélgessenek. Ezért munkatársaival részt vesznek nemcsak egyesületek táboraiban, hanem a városi szervezésű nyári napközis táborokban is.

A RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia munkatársai fontosnak tartják felhívni a figyelmet arra is, hogy az együtt átélt események megerősíthetik kapcsolatainkat, új kezdetek lehetnek ezáltal az életünkben. A közös családi programokkal megelőzhető, vagy korai szakaszban észrevehető a szerhasználat, vagy az a viselkedésforma, mely a későbbiekben valamilyen függőséghez vezethet.

„Fontos tudnunk, és kiemelten fontos foglalkozni vele, hogy minden a családban kezdődik: a szerhasználat is és a gyógyulás is. Szívügyünknek érezzük a megelőzést, a családok megerősítését, de azt is, hogy megfelelő információk birtokában segítséghez juttassuk a szenvedélybetegeket és hozzátartozóikat.”- mondta el a szakember.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye/Berta Kata

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


Kapcsolódó anyagok

© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008