2022. január 19.

Segítségnyújtás a tél hidege ellen

A Katolikus Karitász munkatársai november óta a „Felzárkózó települések” és „Fókuszban a gyermek” programok kertében 27 kályhát osztottak ki rászoruló családoknak.

Tovább
2022. január 17.

Téves információk jelentek meg a Katolikus Karitász „LAK6” programjával kapcsolatban

Több portálon reklámozzák különféle segélyszervezetek, többek között a Karitász programjait kérés nélkül, téves információkkal és nem valós ígéretekkel a nagyobb olvasottság reményében és más esemény (hitelfelvétel stb.) reklámozása céljából. Az elmúlt napokban Lak6 programunkról jelentek meg hamis, félrevezető információk. Szervezetünk nem oszt pénzt lakhatási céllal.

Tovább
2022. január 17.

Tenni a jövő nemzedékek digitális biztonságáért

A Győri Egyházmegyei Karitász új kezdeményezése

Tovább
2022. január 17.

Akiket csak kevesen tartanak számon – hajléktalanokat látogattak a karitász munkatársai Nyíregyházán

A Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász a Periféria Egyesület szolgálatához csatlakozva január 15-én este hajléktalanokat látogatott meg, hogy meleg teával, élelemmel, takaróval enyhítsék kissé a téli hidegben is hajlék nélkül élő embertársaik körülményeit Nyíregyházán.

Tovább
2022. január 12.

Összefogás a nehéz sorsú fiatalok egészségéért

A nehéz sorsú gyermekek és fiatalok sportolását, egészséges életmódra nevelését szeretné támogatni a Magyar Birkózó Szövetség és a Katolikus Karitász összefogása. A szövetség ezért a Katolikus Karitásznak edzőruhákat, melegítőket ajánlott fel, melyeket Lőrincz Viktor, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok birkózó adott át Écsy Gábor országos igazgatónak.

Tovább
2022. január 12.

Műszaki Projektkoordinátor - Baranya Megye

A Katolikus Karitász – Caritas Hungarica műszaki projektkoordinátor munkatársat keres Baranya megyében megvalósuló komplex felzárkóztató programja megvalósításához.

Tovább
2022. január 11.

Települési koordinátor - Patapoklosi

A Katolikus Karitász – Caritas Hungarica települési koordinátor munkatársat keres Baranya megyében megvalósuló komplex felzárkóztató programjai megvalósításához Patapoklosi településre.

Tovább
2022. január 7.

A pápa ima-világhálózatának januári üzenete a vallások diszkriminációja és üldözése ellen

Vatikánban közzétették Ferenc pápa ima-világhálózatának januári videó-üzenetét, mely a vallási megkülönböztetés és a vallásüldözés ellen kéri a hívek imáját. A Szentatya azért fohászkodik, hogy „a hitük miatt diszkriminációt és vallásüldözést elszenvedő hívő emberek találjanak a társadalomban olyan elismerést és méltóságot, amely a testvéri létből fakad”.

Tovább
2022. január 6.

Vízkereszt, Jézus Krisztus megjelenésének ünnepe

„Népek jönnek világosságodhoz, és királyok a benned támadt fényességhez." (Iz 60,3) Az ünnep Jézus Krisztus első megjelenéseit kapcsolja össze: a napkeleti bölcsek imádását, Jézus megkeresztelkedését a Jordánban és Jézus első csodáját a Kánai menyegzőn.

Tovább

Korábbiak »

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató