A nagykanizsai Karitász nagy álma valósult meg a dm-nek köszönhetően

Az üzletlánc jóvoltából rászoruló gyermekeknek szervezhettek programokat a segélyszervezet munkatársai

Augusztusban a dm Magyarország nagyobb összegű adományt adott a nagykanizsai Karitásznak azzal a céllal, hogy rászoruló gyermekeknek hasznos programokat szervezzen. A munkatársak hosszas gondolkodás alakították ki az eseményeket, kiemelt figyelemmel a járványügyi szabályok betartására. Dr. Barbalics Józsefné csoportvezető elmondta: „A feladat nem volt egyszerű. Kis bátorsággal, akarattal, a Jóisten segítségével, a lehetőséggel élve olyan programokat szervezhettünk meg sok-sok gyermeknek, amik életre szóló élményeket adtak. 

Augusztus közepén a veszprémi állatkertbe külön busszal érkeztek azokkal az általános iskolás gyermekekkel, akiket a városi hitoktatók ajánlásával gyűjtöttek össze. Mivel az állatkert területe hatalmasegész napos volt a kirándulásÚtközben rövid pihenő alatt reggelire is volt idő, az állatok tanulmányozását követő ebéd és fagyizás után a játékparkban több mint egy órás szabadidőben játszhattak a gyerekek. Az uzsonna után az élmények felidézésével elröppent a hazaút is. 

Októberben két program is volt, először bábelőadásra és kézműves foglalkozásra hívták a gyermekeket és szüleiketA helyszínt a nagykanizsai evangélikus gyülekezet biztosította. A programon részt vettek a nagykanizsai tanulásban és értelmileg akadályozott, autizmus spektrumzavarral élő gyermekek, a Szivárvány EGYMI tanulói. A bábelőadás közben az előadók a gyermekeket is bekapcsolták a mesébe, a bábokat egészen közel hozták mindenkihez és a végén mindenki megfoghatta, játszhatott a bábokkal. A kézműves foglalkozásokat a Karitász munkatársai vezették. Többféle tevékenységet is felajánlottak a gyermekeknek, lehetett hajtogatni, fonal babát készíteni és termésekből őszi képet ragasztani. A program végén mindenkit megvendégeltek süteményekkel és ivólével. 

Szintén októberben szerveztek nagykanizsai Csónakázó-tónál terápiás kutyabemutatót. A kétórás program a résztvevők szerint rendkívüli látvány és érzelmeket keltő, nevelő hatású volt. Szinte minden percében részesei voltak a feladatoknak a gyermekekA korábbi rendezvényhez hasonlóan kézműves foglalkozás következettmajd szeretetvendégséggel zárult ez a különleges délután. 

A rászoruló nagycsaládosok gyermekeinek szerettek volna az adventi időszakban kézműves foglalkozást tartani, ahol kisebb ajándéktárgyak készítését tervezték. Sajnos ez a program a járványhelyzet miatt nem valósulhat megígy a megvásárolt eszközöket a nagykanizsai Szivárvány EGYMI tanulóinak adományozták, ahol a pedagógusok segítségével felhasználhatják az alapanyagokat. 

Katolikus Karitász

A+ A-

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató