A pápa ima-világhálózatának januári üzenete a vallások diszkriminációja és üldözése ellen

Vatikánban közzétették Ferenc pápa ima-világhálózatának januári videó-üzenetét, mely a vallási megkülönböztetés és a vallásüldözés ellen kéri a hívek imáját. A Szentatya azért fohászkodik, hogy „a hitük miatt diszkriminációt és vallásüldözést elszenvedő hívő emberek találjanak a társadalomban olyan elismerést és méltóságot, amely a testvéri létből fakad”.

Hogyan lehetséges, hogy jelenleg sok vallási kisebbség szenved diszkriminációt vagy üldöztetést?

Miként engedhetjük meg, hogy ebben a nagyon is civilizált társadalomban legyenek olyan emberek, akiket pusztán azért üldöznek, mert nyilvánosan megvallják a hitüket? Ez nemcsak elfogadhatatlan, hanem embertelen és egyúttal őrület is!

A vallásszabadság nem korlátozódik csak az istentiszteleti szabadságra, vagyis arra, hogy valaki a saját szent könyvei által előírt napon istentiszteleten vehet részt, hanem segíti a másik megbecsülését az ő vallási sajátosságában és igazi testvérként való elismerésében.

Emberként sok olyan közös vonás van bennünk, ami által képesek lehetünk együtt élni és a különbségeket a testvéri lét örömével elfogadni.

Apró különbség, vagy akár a vallás lényegi különbsége sem homályosítja el a testvéri lét nagy egyformaságát, a testvéri lét nagy egységét.

Válasszuk a testvériség útját! Mert vagy testvérek vagyunk, vagy mindnyájan elveszünk!

Imádkozzunk azért, hogy a hitük miatt diszkriminációt és vallásüldözést elszenvedő hívő emberek találjanak a társadalmakban olyan elismerésre és méltóságra, amely a testvéri létből fakad” – szól Ferenc pápa ima-világhálózatának januári videó-üzenete.

Forrás: Vatican News

Videó: Jezsuiták

A+ A-

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató