Béres Cseppel az idősekért

A Béres Gyógyszergyár Zrt. tízezer üveg Béres Cseppet adományozott a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak, amely a nagy karitatív szervezetek segítségével juttatja el azokat az egészségügyi dolgozóknak és az idősotthonok lakóinak.

A szállítmányt a segélyszervezetek képviselői a Baptista Szeretetszolgálat új pákozdi logisztikai központjában fogadták március 27-én, pénteken, majd onnan szállították tovább. Az eseményen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke kiemelte: hétezer üveget az idősotthonokba, háromezret pedig a járvány idején az egészségügy „frontvonalán” dolgozóknak juttat el hat nagy segélyszervezet: a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, az Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt.

Az államtitkár megjegyezte, hogy a kijárási korlátozás miatt egy ideig nem lesz közös adományátvétel, de a karitatív munkát és az egyeztetéseket tovább külön-külön folytatják.

Ebben az időszakban a segélyszervezetekre nagyobb feladat hárul, hiszen a szociális intézményeik működtetése, szociális programjaik folytatása mellett a koronavírus okozta helyzet további költségeket jelentő segítségnyújtást jelent. A szervezetek nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy minél több családon, idős és beteg emberen segíteni tudjanak, de nagy szerepe van most az adományoknak.

A Katolikus Karitász részéről Écsy Gábor atya vette át az adományokat.A Karitász országos központja és egyházmegyei szervezetei is tovább dolgoznak, több helyen átszervezték a feladatokat, hogy az idősebb önkéntesek helyett fiatalok tevékenykedjenek ebben az időszakban. Egyre több feladat hárul most a szervezet munkatársaira és önkénteseire, akik fáradhatatlanul végzik feladataikat.

Az átadáson Soltész Miklós felolvasta a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnökének, Béres Józsefnek levelét, aki egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a betegséggel szemben a legeredményesebb és leghatékonyabb módszer a védekezés, ebben pedig fontos szerepe van az ellenállóképesség erősítésének, az immunrendszer „karbantartásának”. Ehhez nyújt hathatós támogatást a leginkább veszélyeztetetteknek szánt adomány.

Soltész Miklós megköszönte a hat segélyszervezet együttműködését és az eddigi beérkező társadalmi adományokat és felajánlásokat, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy továbbra is szigorú rend szerint gyűjtik az adományokat. Egyéni támogatásokat a nemzeti összefogás 11711711-22222222 számlaszámára, vagy a 1357-es adományvonalra várnak, míg tárgybeli felajánlásokat csak vállalkozásoktól és közösségektől tudnak elfogadni.

Az adományátadás jól példázta a segélyszervezetek közötti együttműködést, amely már sokszor megmutatkozott nagy katasztrófák és több szociális program során is. Most is nagyon jó volt látni a szervezetek egyenruáiban szorgoskodó munkatársakat, akik segítettek egymásnak a pakolásban is.

Fotó és szöveg: Zagyva Richárd – Katolikus Karitász

A+ A-

Képgaléria

1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató