Ferenc pápa novemberi imaszándéka a pápáért

Ferenc pápa novemberi imaszándéka: Imádkozzunk a Szentatyáért, hogy küldetésének gyakorlásában a Szentlélek segítségével továbbra is a rábízott nyáj mellett tudjon állni!

„Kérjétek az Urat, hogy áldjon meg engem! Az imáitok erőt adnak és segítenek a megkülönböztetésben, és abban, hogy az Egyházat a Szentlélekre hallgatva kísérjem – fogalmazott Ferenc pápa a videóüzenetében. – Pápának lenni nem azt jelenti, hogy elveszítjük emberségünket. Épp ellenkezőleg, az én emberségem napról napra együtt növekszik Isten szent és hűséges népével. Pápának lenni ugyanis egy folyamat. Tudatosodik, mit jelent lelkipásztornak lenni. És ebben a folyamatban az ember megtanul karitatívabb, irgalmasabb lenni, de mindenekelőtt türelmesebb, mint a mi Atyánk, aki olyan türelmes.

El tudom képzelni, hogy minden pápa, amikor megkezdi a pápaságot, félelmet, szédülést érez, mint aki tudja, hogy kemény bírálatnak lesz kitéve. Mert az Úr minket, püspököket, komolyan el fog számoltatni működésünkről. Kérem szépen, kérlek benneteket, hogy jóindulattal ítéljetek meg engem! És imádkozzatok azért, hogy a pápa – bárki is legyen, ma rajtam van a sor – megkapja a Szentlélek segítségét, és engedelmes legyen ehhez a segítséghez!

Imádkozzunk a pápáért, hogy küldetése gyakorlásában továbbra is kísérje a hitben a Jézus által rábízott nyájat, mindig a Szentlélek segítségével! Mondjátok el csöndben ezt az imát fölöttem! És imádkozzatok értem, kérlek benneteket.”

Forrás, fotó és videó: Jezsuiták

A+ A-

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató