Ferenc pápa szeptemberi imaszándéka: Tanuljunk a fiataloktól földjük jövője érdekében

A Szentatya ima-világhálózatának szeptemberi szándéka a teremtett világ megóvására fordítja a figyelmet és azt kéri a felnőttektől, hogy tanulják meg a fiataloktól a készséget a változtatásra, hiszen ők már elkötelezték magukat egy egyszerűbb és környezetbarátibb életmód mellett.

Szeptemberben kezdődött a „Teremtett világ Ideje”, mely alkalmat kínál a közös teremtésvédelmi ökumenikus imádságra és a közös ház gondozására.

„Nagy örömmel látom, hogy a fiataloknak van bátorságuk környezeti és társadalmi fejlesztési projektek vállalására, ez a két valóság ugyanis egymás mellett halad. Mi, felnőttek sokat tanulhatunk a fiataloktól, mert a fiatalok élen járnak mindabban, ami a földünk gondozásával kapcsolatos. Vegyünk példát tőlük. Gondolkodjunk el, különösen ezekben a válságos pillanatokban – az egészségügyi, a társadalmi és környezeti válságban – az életmódunkon. Az a mód, ahogy táplálkozunk, fogyasztunk, mozgunk, vagy amiként felhasználjuk a vizet, energiát, műanyagot és sok anyagi javat, gyakran káros a Földre. Döntsünk a változtatás mellett! Haladjunk együtt a fiatalokkal egy egyszerűbb és környezetbarátabb életmód felé. És imádkozzunk, hogy mindannyian hozzunk bátor döntéseket, melyek egy mértékletesebb és környezetbarátabb élethez szükségesek, együtt örvendezve azokkal a fiatalokkal, akik már elkötelezték magukat a változás mellett. És ők egyáltalán nem balgák, mert elkötelezték magukat a jövőjük mellett. Ezért akarnak változtatni azon, amit örökölni fognak, amikor mi már nem leszünk többé.”

Forrás: P. Vértesaljai László SJ /Vatican News

Videó: Jezsuiták

A+ A-

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató