Karácsony Kárpátalján

Ajándékcsomagokkal, édességgel, kályhával és tűzifával segít a Karitász Kárpátalján.

Karácsonyhoz közeledve egyre több adományozási programot szervez a Katolikus Karitász országszerte és határon túl. Kárpátalján december 14-én 200 ajándékcsomagot, édességeket – szaloncukrot, bejglit –, friss Lipóti kenyereket, kályhákat és tűzifát adott át Écsy Gábor atya, a Karitász országos igazgatója és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Karitatív Tanács elnöke Majnek Antal munkácsi megyéspüspöknek és családoknak. 

 

Az ünnepek előtt 200 családhoz juttatunk el ajándékcsomagot, édességeket és a tél folyamán összesen 50 család és nélkülöző számára biztosítunk kályhát és tűzifát – mondta el Écsy Gábor atya. Jelnelg 10 településen mérték fel az igényeket a helyi segítőink. A most átadott adományokat a magyar kormány, valamint támogatók jóvoltából – többek között a 1356-os adományvonalra beérkezett hívásokból – tudtuk beszerezni.

 

Soltész Miklós államtitkár hangsúlyozta a karitatív támogatások és a karitatív szervezetek fontosságát, akik ezeken a területeken folyamatosan segítik a rászorulókat. Cégek, magánszemélyek egyaránt segítik az itt élőket. Kiemelte: üzenet értékű az összefogás, hiszen nem csupán a magyaroknak, hanem az itt élő többségi lakosság is részesül belőle.

 

Az adományok átadásáról a TV21 Ungvár is beszámolt:

 

Katolikus Karitász

Képek: Csapó Viktória és Vermes Tibor

A+ A-

Képgaléria

1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató