Segítsen, hogy segíthessünk a háború elől menekülőknek!Adományozok

Kenyér- és pékáruadományok a Nyíregyházi Egyházmegyében

Árpád-házi Szent Erzsébetre emlékezve idén is osztottak kenyeret az egyházmegyei karitász és a nagylelkű felajánlóknak köszönhetően.

A Lipóti Pékség, a Nyíregyházi Kenyérgyár Kft. és az Ecsedi Pékség közel száz kenyeret és két nagy doboz pékárut adott át a Nyíregyházi Egyházmegyei Karitásznak, s az adományok az egyes parókiák karitászcsoportjaihoz, valamint a Magvető Tanodához kerültek a munkatársak segítségével.

A központi átadó a Nyíregyháza-huszártelepi Szervezőlelkészség területén működő Magvető Tanodában volt, ahol dr. Oláh Tamás karitászigazgató és munkatársai Szabó Bernát Sándornénak, a tanoda szakmai vezetőjének továbbította az adományt, melyet Szikora Ede Szabolcs szervezőlelkész áldott meg.

A kenyér és pékáru Szent Erzsébet rózsává változott kenyereinek majd újra kenyérré változott rózsáinak csodájára emlékezve kerül november vége felé, Szent Erzsébet emléknapja körül a rászoruló családok asztalára, hiszen a szentnek a szegények felé forduló szolgáló szeretete a Katolikus Karitász számára követendő és példaértékű.

Amit én álmodom
Nem fényűzés, nem fűszer, csemege,
Amit én álmodom:
Egy nép szájában betevő falat.
Kenyér vagyok, mindennapi kenyér,
Lelki kenyér az éhező szíveknek,
Asztaláldás mindenki asztalán.

Reményik Sándor: Mindennapi kenyér

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász

Fotó: Pristyákné Mezei Viktória, Szabó Bernát Sándorné

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató