Szociális-karitatív alapképzést tartottak Debrecenben

Szociális-karitatív alapképzést tartottak mintegy 80 önkéntesnek és érdeklődőnek a Hajdúdorogi Érseki Hivatalban, Árvai Ferenc atya, az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatójának a vezetésével.

A Hajdúdorogi Főegyházmegyei Karitász a 8 órás tréninget március 30-án tartotta Debrecenben. A segítőket és munkatársakat Seszták István főhelynök köszöntötte, aki tolmácsolta Kocsis Fülöp érsek üdvözletét is.

A Katolikus Karitász országos központja az Egyházmegyei Karitász Központokkal együttműködve képzéseket szervez önkénteseinek (alapképzés, beteglátogató, időslátogató), melyek célja a karitatív munka hatékonyságának növelése. Az országos központ mindhárom képzéshez egységes tananyagot dolgozott ki, hogy önkénteseink országszerte egységes elvek és módszerek alapján végezzék segítő tevékenységüket.

A képzés alapvető célja, hogy az önkéntes munkatársak segítséget kapjanak ahhoz, hogy csoportjukat képesek legyenek hatékonyan megszervezni, programjaikat jól lebonyolítani, forrásokat keresni, s mindezt a segítő szeretet lelkiségével közösségben megélni. Fontos cél, hogy az önkéntes munka a leghatékonyabban hasznosuljon a rászorulók számára.

Köszönet Árvai Ferenc atyának az élvezetes és lendületes előadásért, valamint a rengeteg élettapasztalattal megélt gyakorlati példákért és tanácsokért, amelyekből a hallgatóság nagyon sokat tanulhatott. Köszönet Kissné Suta Mariannak is, hogy a nap megszervezését és lebonyolítását ügyesen koordinálta.

Üde színfoltja volt a szakmai napnak az ebéd előtti rövid színdarab, melyet az Ekhós Rajkók Gyermek Színjátszó és Bábcsoport adott elő nagy sikerrel.

Hajdúdorogi Főegyházmegyei Karitász/Jaczkó Dániel

A+ A-

Képgaléria

1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató