Tizenötödik születésnapját ünnepelte a bicskei karitászcsoport

Az önkéntesek egy közös szentmisén adtak hálát az elmúlt évekért.

A bicskei karitászcsoport szeptember 13-án, vasárnap hálaadó szentmise keretében, egykori alapítójuk, Tóth Tamás atya jelenlétében ünnepelt. A szentmisében hálát adtak az elmúlt 15 évért, amely mozgalmas, örömökkel teli, de egyben nehéz út is volt. Az imát követően Burbela Gergely plébános atya bejelentette, hogy a mai naptól a karitászcsoport Szent Kalkuttái Teréz anya nevét fogja viselni.

A szentmise után a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász Igazgatóhelyettesének, Sinkovicsné Máté Hortenziának köszöntő levelének felolvasása következett, amelyben kiemelte, hogy a plébániákhoz kötődő karitászcsoportok önkéntesei a karitász munka alappillérei, akik közvetlen kapcsolatban állnak a rászoruló felebarátainkkal. Ezt követően Bálint Istvánné, polgármester asszony köszöntötte a karitászcsoportot, méltatta munkájukat, amit Bicske városának nehéz sorsú családjaiért tesznek. Ezután Burbela Gergely atya és Sági Ferencné a karitászcsoport vezetője átadták a karitászban dolgozó önkénteseknek a szolgálatuk elismeréséért járó okleveleket, és kérték további aktív jelenlétüket a szeretetszolgálatban.  A hála és a köszönet szavai hangzottak el a segítők, adományozók felé is, akik az elmúlt 15 év során támogatták a csoport tevékenységét.

Tóth Tamás atya ezt követően megnyitotta a 15 év anyagából összeállított fotókiállítást, amely a „Cselekvő szeretet” címet viseli és 4 témakörben rendeződik: karitászmunka, karitászosok lelki élete, Őrangyal Klub (amely éppen 7 évvel ezelőtt alakult) és zarándoklatok.

A megnyitó és fotókiállítás megtekintése után a plébánia folyosóján agapéra várták a csoport ünneplő tagjai a jelenlévőket. A kiállítás még egy hónapig megtekinthető a bicskeiVárosháza aulájában.

Forrás és képek: Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász

A+ A-

Képgaléria

1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató