Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

A Váci Egyházmegyében is sokaknak segített a Karitász

A nagy hidegre való tekintettel a Váci Egyházmegyei Karitász önkéntesei is segítő kezet nyújtottak az egyházmegye több nagyvárosában.


A nagy hidegre való tekintettel a Váci Egyházmegyei Karitász önkéntesei is segítő kezet nyújtottak az egyházmegye több nagyvárosában.

Szolnokon az egyedül élő embereket keresték fel otthonukban, forró teával, élelemmel segítve őket, s arra is figyelve, nehogy kihűlt lakásban hagyják a rászorulókat. Hatvanban a Vöröskereszt helyi önkénteseihez kapcsolódva, a város több pontján forró teát osztottak az utcán élőknek. A pásztói karitászcsoport tagjai meleg ételt vittek a rászorulók lakására.

Az egyházmegyei karitászközpont munkatársai Vácon meleg ételt készítettek a Szent Anna karitászcsoport önkénteseivel. A helyi férfiszövetség önkéntes tagjaival minden este meleg ételt és forró teát kapott 30-40 rászoruló. A püspökhatvani hívek nagy mennyiségű élelmiszerrel és pénzadománnyal járultak hozzá a karitász segítő tevékenységéhez. A sződi karitászcsoport élelmiszeradománnyal járult hozzá a váci és környékbeli rászorulók segítéséhez. Több váci magánszemély tárgyi eszközöket adományozott; egy kereskedő hús-, egy pék kenyéradománnyal csatlakozott e segélyakciókhoz.

„Családok, nagycsaládok és hajléktalanok jöttek; fiatalok és idősek. Az osztásnál megélhettük és megérezhettük: adni tényleg jó" - olvasható a Váci Egyházmegye honlapján.

Magyar Kurír

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008