Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

RÉV

Remény. Élet. Változás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

2010

Árvíz

2010 május elejétől a folyamatos esőzések az ország több régiójában is hatalmas károkat okoztak. A megáradt folyók, patakok, valamint a belvíz számtalan várost és települést árasztott el, és zárt el napokra a külvilágtól. Észak-Magyarországon több mint 4700 családot kellett kitelepíteni, és több száz család otthona összedőlt.
tovább

Vörösiszap-ár

2010. október 4-én vörösiszap zúdult a Veszprém megyei Devecser és Kolontár településekre, miután átszakadt az ajkai timföldgyár vörösiszap tárolójának gátja. Szervezetünk az első naptól a a lerombolt házak újjáépítéséig a helyszínen segítette a bajba jutott családokat.
tovább

Haiti

2010. január 12-én és a következő napokban pusztító erejű földrengés sújtotta Haiti szigetét. Emberek százezrei haltak meg és milliók váltak nincstelenné az amerikai földrész egyébként is legszegényebb országában.
tovább

Nagyböjti élelmiszergyűjtés

2010-ben a nagyböjti élelmiszergyűjtés során mintegy 70 tonna élelmiszer adomány gyűlt össze a templomokban.
tovább

Egymillió csillag a szegényekért

A Katolikus Karitász idén harmadik alkalommal kapcsolódott be az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű nemzetközi szolidaritási akcióba, amelynek célja világszerte közös: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése, figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak iránt.
tovább

EU Élelmiszersegély

A Katolikus Karitász 4. éve vesz részt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által kiírt EU Élelmiszersegély programban. A 2010. évi program keretében 120 új település ellátását vállalta fel a Katolikus Karitász, így 628 település tartozik hozzánk.
tovább

Szegénység elleni küzdelem éve

2010 a szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem Európai Éve volt.
tovább

Önkéntesség európai éve

Az Európai Parlament és a Tanács a 2011-es évet Az aktív polgárságot előmozdító önkéntes tevékenységek európai évének jelölte ki, amelybe szervezetünk is bekapcsolódik.
tovább

72 óra kompromisszumok nélkül

A „72 óra kompromisszumok nélkül” egy fiatalokat megmozgató, egész Magyarország területét lefedő három napon keresztül tartó szociális akció, az Ökumenikus Ifjúsági Iroda koordinációjával.
tovább

Grundtvig Pótnagyszülő Program

A Katolikus Karitász és a Gyulafehérvári Caritas „Pótnagyszülőket keresünk – szociálisan rászoruló és fogyatékkal élő gyermekek számára szervezett nyári programok időskorú önkéntesek bevonásával” címmel közös pályázatot adott be az Európai Unió Grundtvig Programjához csatlakozva.
tovább

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008