Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

RÉV

Remény. Élet. Változás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Milyen segítséget kaphatsz?

Tanácsadás, információnyújtás
A szenvedélybetegségekkel foglalkozó szervezeteknél, intézményeknél hasznos információkat szerezhet be az érdeklődő a függőségről, a különböző szenvedélybetegségek kialakulásáról, veszélyeiről a működő és elérhető szolgáltatásokról, prevencióról, terápiákról.

Egyéni konzultációk
A szenvedélybetegséggel foglalkozó szervezetek, intézmények többségénél lehetőség van személyes tanácsadásra, konzultációra, ahol mind a játékos, mind a hozzátartozó segítséget kérhet. A legtöbb helyen ezek a szolgáltatások térítésmentesek. A munkatársak szakképzett pszichológusok, addiktológusok, szociális munkások és mentálhigiénés szakemberek, terapeuták és pszichiáterek, akik nagy szakmai tapasztalattal, a titoktartást elfogadva végzik feladatukat. Az egyéni konzultációk során a probléma elemzése után a megfelelő terápia kiválasztása történik.

Csoportos foglalkozások, terápiák
A közösségi ellátás során lehetőség van bekapcsolódni játékosként vagy hozzátartozóként is csoportos terápiákba, foglalkozásokba, amelyek szakemberek vezetésével és érintett személyek részvételével zajlanak rendszeresen. 

Önsegítő csoportok
Az önsegítő csoportoknak a játékfüggőség esetében is nagy szerepe lehet a függőségtől való megszabadulásban. Az ilyen csoportokat a névtelen szerencsejátékosok (GA – Gamblers Anonymous) névvel találhatjuk meg. Ezekben a csoportokban azok találkoznak rendszeresen, akik meg akarják osztani egymással nehézségeiket, tapasztalataikat, hogy segítsenek maguknak és másoknak is felépülni a játékfüggőségből. A játékosok számára nagyon meghatározó a csoportélmény, hogy nincs egyedül szenvedélyével és más hasonló dolgokon átment emberekkel közösen küzdhet nehézségeivel. Ahogy más szenvedélybetegeknél, itt is kiegészíthetik egymást az ilyen csoportok és a további terápiás lehetőségek. Fontos, hogy az önsegítő csoportoknak a tagjai a játékfüggőséggel közvetlenül érintett személyek, a játékosok családtagjai a hozzátartozói csoportokban találhatnak közösségi segítséget.

Rehabilitációs programok bentlakásos intézményekben, kórházakban
Felépülési modellek alapján működő hosszú távú terápiás programok, amelyek jellemzően több hetes bentlakás során 12 lépéses modell szerint valósulnak meg. Céljuk a visszaesés megelőzése, a kóros
viselkedéstől való tartózkodás elérése.

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008