„Tartós szeretet”

a Karitász húsvéti élelmiszergyűjtése a rászorulók megsegítésére

A Katolikus Karitász idén is nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést rendez, mely március 3. és 10. között zajlik országszerte. Az akció célja hagyományosan az, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik számára minden nap kihívást jelent a lakhatás, a közüzemi számlák befizetése, a fűtés, a gyógyszerek kiváltása vagy az, hogy az asztalra étel kerüljön. Nem csak karácsonykor, hanem nagyböjtben is érdemes rájuk gondolni. Húsvét előtt elsősorban tartós élelmiszereket vagy pénzadományokat várnak.

A „Tartós szeretet” felhívás jegyében indított gyűjtés során a Karitász arra kér mindenkit, hogy ossza meg feleslegessé vált, de még felhasználható tartós élelmiszereit azokkal, akiknek ez életmentő segítség lehet. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia felhívására egy héten keresztül az adományokat a katolikus templomokban kijelölt helyeken, valamint az egyházmegyei Karitász-központokban és adománypontokon lehet leadni. Pénzösszeg felajánlásával is támogatható a kezdeményezés.

Az akció nem csupán az élelmiszer-ellátásra terjed ki, hanem a közösségi összetartásra és a felebaráti szeretet megélésére is felhívja a figyelmet. Az összegyűlt adományokból a Karitász önkéntesei csomagokat állítanak össze, melyeket még húsvét előtt eljuttatnak a rászoruló emberekhez. A kisgyermekes családok esetében az egységcsomagokat édességgel és apró ajándékokkal is kiegészítik, hogy a húsvéti ünnepek mindenki számára örömöt hozzanak.

A gyűjtőpontok listája és további információ a Karitász honlapján érhetők el: gyűjtőpontok listája

Kérjük, hogy minél többen csatlakozzanak ehhez a nemes kezdeményezéshez! Segítsünk együtt azokon, akiknek a legnagyobb szükségük van rá, és tegyük emlékezetessé számukra a közelgő húsvéti ünnepeket.

Hogyan lehet bekapcsolódni a gyűjtésbe?

 

Fotó: Merényi Zita/Magyar Kurír

Katolikus Karitász

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató