Segítsen, hogy segíthessünk a háború elől menekülőknek!Adományozok

Nemzetközi Karitász

A Katolikus Karitász - Caritas Hungarica a Caritas Internationalis (Róma) tagja, amely 165 katolikus fejlesztési segélyezéssel foglalkozó és szociális szolgáltatást nyújtó szervezetet fog össze a világ hét régiójában. Európában 48 karitász szervezet működik együtt 44 országban a brüsszeli Caritas Europa keretében.

 

A Caritas Internationalis (Nemzetközi Karitász) fő munkaterületei:

Gyors, hatékony segítségnyújtás komolyabb humanitárius katasztrófák helyszínén világszerte.

Konfliktuskezelés és konfliktus megelőzés globális szinten. Igazságos és fenntartható béke megteremtése. Vallások és kultúrák közötti tolerancia, megértés és együttműködés elősegítése.

Integrált humán fejlődés elősegítése, melynek alapja a globális társadalmi igazságosság, a nemek közötti egyenlőség, és a gazdasági növekedés javainak igazságos elosztása.

Jó kormányzati módszerek, demokrácia, átláthatóság és a civil társadalom megerősítése a társadalom legapróbb sejtjeitől indulva egészen a magasabb szintekig.

Globális szintű harc az erőszakos migráció, kitoloncolás, és az emberkereskedelem bűntette ellen.

A klímaváltozás, a globális felmelegedés, és a környezeti pusztulás kérdésének globális szintű megválaszolása. Ezek olyan problémák, melyek közvetlen okozói a népek közötti konfliktusoknak, a szegénységnek, a megélhetési problémáknak és a kényszerű elvándorlásnak.

HIV/AIDS és más fertőző betegségek terjedése elleni küzdelem, különös figyelmet fordítva ezen betegségek szegénységgel és társadalmi kirekesztettséggel való kapcsolatára.

 

Keresse fel a Nemzetközi Karitász honlapját: http://www.caritas.org

 

A+ A-

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató