Elindult a Karitász adventi segélyprogramja

Sajtótájékoztatóval és adományok átadásával indult a Katolikus Karitász „Tárjátok ki szíveteket!” mottóval meghirdetett adventi segélyakciója november 25-én Budapesten, a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia közösségi termében.

Az ünnepi esemény kezdetén Anducska-Kemény Zente mondta el Túrmezei Erzsébet Pótvizsga szeretetből című versét.

Ezt követően Écsy Gábor, a Karitász igazgatója elmondta: a nélkülözőkért indított ünnepi összefogásnak kettős célja van: ünnepé tenni a karácsonyt és könnyebbé tenni a hétköznapok terheit. Meleg otthont biztosítani téli ruhákkal, kályhákkal és tűzifával, élelmiszert vinni a családoknak, hogy ne üres asztalnál kelljen megélni a karácsony, közös ünnepségre hívni a magányos és szegény körülmények között élő időseket.

A Katolikus Karitász évről évre meghirdeti adventi adománygyűjtését. A kampányt szimbolizáló nyitott tenyérben tartott hóból formált szív azt jelképezi, hogy kezünkben van a lehetősége a segítségnyújtásnak. Szívünk kitárásával felmelegíthetjük mások hideg otthonát, ünneppé tehetjük küzdelmekkel teli napjait. A szeretet kézzel foghatóvá válhat, ha olyat adunk másnak, ami örömet okoz neki, ami kisegíti a bajból, vagy ha egyszerűen csak megajándékozzuk és megélheti, hogy nincs egyedül.Az akció keretében több országos program zajlik karácsonyig.

 

Az adományok mellett az önkéntesek személyes törődése, a közös ünnepségek azok, amelyek valóban elhozzák majd a kis Jézus születésének örömét a magányosoknak. E műsorokat szimbolizálandó Navratil Andrea népdalénekes varázsolta a terembe pillanatra a karácsony örömét, közös énekléssel zárva műsorát.

Csorba Gábor, a Szent Erzsébet Karitászközpont igazgatója, a plébánia karitászcsoportjának vezetője az önkéntesek munkájáról, az akciók gyakorlati lebonyolításáról beszélt, elmondva, hogy a 16 egyházmegei központ, 880 karitászcsoportjának mintegy 10000 önkéntes végez segítő szolgálatot egész évben. A belvárosi plébánia karitászcsoportja több mint tíz éve működik és közel 100 családdal áll kapcsolatban egész évben.

 

Zagyva Richárd elmondta, az akciókba több módon is be lehet kapcsolódni:

A segélyszervezet ezen túl november 23. és december 23. között Budapesten a Szent István-bazilika előtti téren és november 30. és december 6. között a Vörösmarty téri adventi vásáron is adománypontot működtet.

A sajtótájékoztató végén élelmiszercsomagokat vehettek át a meghívott plébániai családok, és téli ruhákból válogathattak. 

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató