Megérkezett a Karitász segélyszállítmánya Kárpátalja több településére

A háború kitörésének évfordulóján indított - közel két tonna és több mint négy millió forint értékű - segélyszállítmány érkezett Husztra, Rahóra és Kőrösmezőre a hétvégén.

Ez alkalommal ötven család kapott tartósélelmiszer csomagot, mely 2-3 hétre elegendő alapvető élelmiszereket tartalmaz. A mostani adományozás folytatása annak az akciónak, melyet a Katolikus Karitász a Lions Klubbal közösen indított és melynek keretében 450 rászoruló család, egyedülálló idős ember és a háborúban harcolók családjai kapnak segítséget Kárpátalján.

A segélyszállítmánnyal a Rahói Járási Kórház számára infúziós eszközöket, gyomorszondával beadható táplálékot és felnőtt pelenkát is vittek a Karitász munkatársai, míg Kőrösmezőn a menekülteket ellátó ingyenkonyhára szállítottak élelmiszert. A Katolikus Karitász eszközökkel és kórházi és gyógyászati felszerelésekkel rendszeresen támogatja a nagyszőlősi, a huszti és a rahói járási kórházakat is. A háború kitörése óta több ízben olyan fájdalomcsillapítókat, ortopédsebészeti csavarokat, műtéti és gyógyászati segédeszközöket juttatott el az intézményekhez, melyek a harctéren megsebesült katonák felépüléséhez nyújtottak segítséget.

Kecskés László

A+ A-

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató